Martin Nodeland Quartet med Will Vinson på Lysverker Scene byr på en jazzkveld hvor kritikerroste talenter gjenforenes. Nå, fem år etter utgivelsen "Debut” (2019), presenterer de nytt materiale på noen få utvalgte konserter i Norge. Den anerkjente gitaristen og komponisten Martin Nodeland og hans neo-bop kvartett spiller original musikk med klar inspirasjon fra både den amerikanske og nordiske jazztradisjonen. Med en av de siste tiårenes mest fremtredende alt-saksofonister i front kommer dette til å bli en musikalsk festaften med henrivende samspill og musisering.

LINEUP
Martin Nodeland - gitar
Will Vinson - saksofon
Alexander Hoholm - bass
Raymond Lavik - trommer
Martin Sandvik Gjerde - piano

Lokale: Lysverker Scene
Dato: 6. mai
Dører: 18.00
Konsert: 19:00 - 21:00 inkl. pause
Lysverker scene stenger 22.00

Aldersgrense: 20

MARTIN NODELAND

Martin Nodeland (f. 1993) er en norsk gitarist, komponist og arrangør som for alvor etablerte seg i 2019 med sin første utgivelse, “Debut”.

Den selvsikre og intrikate neo-bop kvintetten spilte inn Nodelands originale låter og et knippe standardlåter. Bare et år senere, med Origins (2020), ga han ut et ambisiøst album med bare originaler, fremført av et elleve-manns ensemble. Som solist har Nodeland vært gjest i ensembler som OJKOS og Ensemble Ernst. Som leder, og en ettertraktet sideman, har han spilt, samarbeidet og innspilt med et bredt spekter av jazz-tungvektere som Will Vinson, Nduduzo Makhathini, Tore Brunborg, Ole Morten Vågan, Olga Konkova, Atle Nymo, Petter Wettre, Live Marie Roggen, Hanna Paulsberg og Gianni Gagliardi.

WILL VINSON

Opprinnelig fra London har altsaxofonisten Will Vinson gjort karriere i New York og verden. Siden han kom til NYC har han opptrådt og innspilt med Gonzalo Rubalcaba, Kurt Rosenwinkel, Gilad Hekselman, Ari Hoenig, Jonathan Kreisberg, Marcus Gilmore, Chris Potter, Kurt Elling, Lage Lund, Aaron Parks, Mike Moreno, Jeff Ballard, Orlando le Fleming, Shai Maestro og mange fler.

Gjennom mange år har Will Vinson blitt hyllet av både kritikere og lyttere. Hans saksofonspill utføres med en utrolig kraft og følsomhet, og kjennetegnes av hans imponerende sound og teknikk; Med tydelig inspirasjon fra en rekke saxofonister fra Cannonball til Chris Potter, utviser han alltid en unik og egen musikalsk tilnærming hver gang han spiller. Will Vinsons saksofonspill viser til en stor respekt for den århundre lange jazztradisjonen i kombinasjon med en utforskende tilnærming til moderne harmonikk og rytmikk.