- Vi opplever ekstremt stor interesse for Vestkantbadet. Jeg er stolt av å kunne si at; JA, selvfølgelig skal det være et tilbud for alle. Vi er lei for at restaureringsarbeidet tar ekstra tid. Men vi er opptatt av å gjøre alt rett, slik at alle detaljene fra 1932 kan være til glede for byens badere i 100 år til. Minst, sier Jarle Moen, hotelldirektør ved Sommerro.

Ærverdige Vestkantbadet åpnet i 1932, som Oslo Lysverkers tilbud til nabolaget. Selskapet ville bruke overskuddsvarmen fra sitt nye hovedkontor til et helsetilbud for alle som ikke hadde dusj eller bad hjemme. Badet ble stengt i 1993, men rehabilitert og gjenåpnet i 2000, driftet av Vestkantbadet Helsesenter. Da Strawberry Brothers og Aspelin Ramm kjøpte kvartalet i 2015, var målet hele tiden å beholde Vestkantbadet som et tilbud for alle.

1. november åpner Vestkantbadet igjen, som den del av huset Sommerro. Byens badere ønskes velkommen via den originale inngangen fra Sommerrogaten, komplett med de 90 år gamle benkene og skiftekabinene.

Tilbake til originalen fra 1932

Hele det gamle badet, med sitt Art-Deco interiør og den ikoniske mosaikken av Per Krohg, er i fredningsklasse.  I tett samarbeid med Byantikvaren, settes alt tilbake til originaltilstanden. Sammen har de dykket ned i arkiver og funnet tilbake til glemt interiør og detaljer. Ødelagt mosaikk blir erstattet bit for bit i et møysommelig håndverksarbeid.

Badet er unikt i ordets rette forstand. De høye verneverdiene er tatt vare på og har vært førende for alt som er gjort. Skiftekabinene er møysommelig restaurert og rotunden er under tilbakeføring etter brannen. Dette kommer til å bli en opplevelse for alle besøkende, sier byantikvar Janne Wilberg

Bad, velvære og innendørs isbading åpner 1. november

Vestkantbadet består av bassenget med originale han og henne-badstuer. Det gamle Romerbadet får kaldkulp for isbading og infrarød badstue. De 4 originale massasjerommene settes i stand med tilhørende skiftekabiner. I tillegg kommer ytterligere velværetilbud i rommene som på 60-tallet ble brukt til karbad. Her vil gjester få ansikts- og kroppsbehandlinger, som hodebunnsmassasje, bryn, pedikyr og styling. Alt dette åpner nå 1. november

Gym og 8 moderne behandlingsrom åpner allerede 1. september

Velværetilbudet utvides med en helt ny moderne del, bestående av 8 større behandlingsrom med et bredere og fullverdige topp- til tå-behandlinger. I tillegg kommer et 400 kvadratmeter fullt utstyrt gym, for medlemmer og hotellgjester. Denne delen vil åpne som planlagt med resten av Sommerro 1. september. Overnattingsgjester på hotellet vil få tilgang til utendørsbasseng og en egen badstu på taket.

- Sommerro, og Vestkantbadet spesielt, skal være et sted for overskudd. Enten du vil ta en kort svømmetur, en times pustepause fra byens stress eller en hel dag med avkobling. Vi gleder oss til å se liv i bassenget igjen, og er sikre på at det er verdt ventetiden, avslutter Moen.

Om Vestkantbadet:

 • Totalt 1400 kvadratmeter, hvorav 650 m2 restaurert og 750 m2 er nytt.
Originale Vestkantbadet åpner for alle 1. november 2022
 • Den originale rotunden, med velværebutikk
 • Skiftekabinene fra 1932
 • Bassenget, med Per Krohgs mosaikk
 • Badstu for ham og henne
 • Romerbadet, med kaldkulp og infrarød badstu
 • 4 originale massasjerom med tilhørende skiftekabiner
 • 6 behandlingsrom for ekspress behandlinger for ansikt og hår
 • Alt interiør er fredet og møysommelig restaurert i samarbeid med byantikvaren
Ny del, åpner allerede 1. september 2022:
 • 8 nybygde behandlingsrom for fullverdige  topp til tå-behandlinger
 • 400 kvadratmeter treningsstudio for lokale medlemmer og hotellets overnattingsgjester

Kontaktperson:

Siri Løining
Mobil: +47 48098814
E-post: siri.loining@sommerrohouse.com