Sommerro x abate

MORGENKÅPER SOM TARAVSLAPPING PÅ ALVOR

Pilotkollegene Kristian Hesselberg og Leo Rohne flyr verden rundt og bor på utallige hoteller. Jakten etter et perfekte sengetøy for en god natts søvn ble starten på Oslo-selskapet Abate. For Sommerro har de designet en morgenkåpe som får deg til å virkelig senke skuldrene.

– Vi lever i økende grad stressende liv. Derfor er det viktig å prioritere søvn og å slappe av på en god måte, slik at tiden for avslapping blir mest mulig verdifull, sier Rohne.

Rohne og Hesselberg startet Abate i 2016 med en visjon om å lage verdens beste sengetøy. Med jobb som piloter har de behov for å sove ut etter lange reisedager. De har også erfart hvor stor betydning tekstilene kan ha for en god natts søvn. Til sammen har de tross alt testet veldig mange hoteller og hotellsenger.

Som gründere i Abate har de fordypet seg i bomullsfibre og produksjonsmetoder. Drivkraften er en innbitt tro på at høy kvalitet, høy komfort og godt design ikke burde koste en formue. I 2017 kom de første Abate-sengetøyene for salg. I 2021 lanserte de sine første håndklær, med samme kompromissløse innstilling til kvalitet og øye for detaljer. Da Sommerro kontaktet dem med forespørsel om å lage badekåper, tok de ikke lett på oppgaven.

– Vi ville lage en morgenkåpe som var stor, myk og ekstra tykk, spesielt fordi gjestene ikke bare skal slappe av på rommet, men også kunne bruke den ute om vinteren, på vei til badstuen og bassenget på taket, sier Hesselberg. Ifølge gründeren ligger nøkkelen til den ekstra myke og deilige følelsen i stoffet. I likhet med Abates sengetøy, er badekåpen laget av håndplukket egyptisk Giza-bomull. Lange fibre er spunnet slik at stoffet beholder styrken, formen og mykheten, selv etter mange vask.

DESIGN OG FARGER FRA HUSETS ORIGINALE DETALJER

Vevd inn i stoffet er et diamantmønster fra det historiske bygget. Det er hentet fra trearbeidet i taket pådirektørkontoret til Oslo Lysverker, nå satt i stand som et av Sommerros historiske møterom. Morgenkåpen har dobbelt stoff på jakkeslaget. Den lyse ferskenfargen er inspirert av byggets originale fargepalett.

I prosessen med Sommerro har Abate møtt en samarbeidspartner som deler deres visjoner om kvalitet, velvære ogvarighet. Et viktig krav har vært at morgenkåpen selv etter lang tid ikke skal miste fasongen, tykkelsen eller falme ifargen.

– Vi har tatt med oss det vi kan om stoff og kvalitet, og Sommerro har bidratt med innspill på design og det estetiske, forteller Rohde.

– Resultatet blir en tykk morgenkåpe med sjeldent god søm og mykhet. Vi gir ikke fra oss et produkt som ikke følessom Abate, avslutter Hesselberg.

Morgenkåpene er tilgjengelig for hotellets gjester. Men alle som vil legge til rette for ekstra god avslapping ogsåhjemme, kan kjøpe sin egen morgenkåpe hos Sommerro eller på Abate.no