Filmklubben på Sommero tar med filmskaperen inn i selve kinosalen! Enten viser de egne filmer, eller filmer andre har laget som har vært viktig for dem og kanskje formet dem til den regissøren, manusforfatteren, fotografen et cetera de er i dag.

Etter visningen blir det en filmprat med utveksling av tanker mellom skaper og publikum, der du har mulighet til å stille spørsmål og få svar.

18:00 - Velkommen og presentasjon
18:30 - Visning
20:00 - Filmprat

7. november

Denne kvelden viser vi filmklassikeren Døden på Oslo S (1990), og får manusforfatter Axel Hellstenius på besøk for en prat om filmen. En unik mulighet til å høre tankene rundt prossessen og visjonen fra forfatterens eget perspektiv.

Døden på Oslo S

Døden på Oslo S (1990) har blitt en norsk filmklassiker de aller fleste kjenner til, basert på boken Døden på Oslo S, en del av Pelle & Proffen-bokserien til Ingvar Ambjørnsen.

Sammen med Pelle og Proffen får vi et blikk inn i tilværelsen til ungdom som lever livene sine på gata og i kondemnerte gårder med stoffmisbruk og prostitusjon. Filla og Stein vanker i miljøet, men bor på et guttehjem der forstanderen har skumle opplegg på gang. Pelle treffer Lena og forelsker seg. Men Lena har et problem, et stort problem, og en dag forsvinner hun. Sammen står Pelle og Proffen foran nye mysterier. Med god støtte i Pelles foreldre greier de også å hjelpe Lena.

Døden på Oslo S er en film om vennskap og om å ta ansvar for hverandre.

Axel Hellstenius

Axel Hellstenius er en norsk forfatter, dramatiker og en av Norges mest produserte manusforfattere og står blant annet bak filmer som Elling (2001), Beatles (2014) og Secondløitnanden (1993). Foruten film og TV-serier, skriver han scene- og radiodramatikk, samt barne-og ungdomsromaner.