På Sommerro Filmklubb bringer vi aktuelle filmskapere, ressigører og skuespillere sammen med publikum i kinosalen hos oss.

Etter filmvisningen, åpner vi opp for en hyggelig prat og utveksling av tanker bak filmen. Publikum er også varmt velkommen til å stille spørsmål.

Velkommen: 18.00 - 18.30
Film: 18.30 - 20.00
Etterprat: 20.00 - 21.00

Pris: 295,– inkl. pop-corn og brus

13. Februar

Film: Kunstneren og tyven
Regi: Benjamin Ree
Gjest: Karl-Bertil Nordland (tyven)

Denne kveld skal vi vise Kunstneren og tyven med besøk av Karl-Bertil Nordland, tyven. Han stiller til samtale med publikum etter visning.

Kunstneren og tyven

«En av årets beste filmer, en helt utrolig historie.» Skriver anmelderne.

Om Kunstneren og tyven:

I Benjamin Rees kritikerroste og fengslende dokumentarfilm møter en maler tyven som stjal kunsten hennes - og ender opp med å male ham. 

I februar 2021 havnet filmen på Oscar-kortlisten over de 15 dokumentarfilmene som ble plukket ut blant nesten 250 kvalifiserte filmer.

Filmen vant i 2021 Amanda for både beste kinofilm, beste dokumentarfilm og beste klipp Robert Stengård. Den vant Gullruten for beste dokumentar, beste regi, beste klipp og musikk. Den vant også Filmkritikerprisen for 2020.

Regissør Benjamin Ree om filmen:

- Da jeg var ferdig med dokumentaren "Magnus" gjorde jeg research på kunsttyverier – og kunsttyver – og en dag dukket plutselig denne saken opp, tyveriet av to malerier fra Galleri Nobel i Oslo. Jeg begynte umiddelbart å filme interaksjonen mellom maleren Barbora og tyven Karl-Bertil, fra fjerde gang de møttes. Det startet som en kort dokumentar, men så skjedde det så mye uventet og interessant, at jeg fortsatte å filme i tre år - og jeg hadde ikke den fjerneste anelse om hva som kom til å skje underveis i prosjektet.