"alt skal til for å lage en verden" - Kåseri med Frode Krohg

Frode Krohg, kunstneren Per Krohg sitt barnebarn, forteller om sin bestefars mangfoldige kunstnerliv.

Vi får et unikt innblikk i Per Krohgs oppvekst med sine berømte kunstnerforeldre Oda og Christian Krohg, og livet i Paris i «de glade 20årene». Per Krohg så på verden som en scene. Han viste en bredde og en fantasi gjennom sin uovertruffene kunst. Han fortalte historier med sin kunst, ofte morsomme—til tider karikerte—men alltid poengterte.

Per Krohg utførte store utsmykningsoppdrag som Oslo Lysverker, Sjøfartsskolen på Ekeberg, Fysikk- og Kjemibygningen på Oslo Universitet, Oslo Rådhus og FNs Sikkerhetssal i New York.

Kåseriet «Alt skal til for å lage en verden» holdes av Frode Krohg, med malerier, tegninger, foto og videoer på storskjerm. Han tar oss med på en vandring i Per Krohgs liv, fra fødsel i 1889 til han gikk bort i 1965.

OM FRODE KROHG

Frode Krohg er sønn av kunstnerparet Sossen og Guy Krohg, barnebarn av kunstneren Per Krohg og oldebarn av kunstnere og bohemer Oda og Christian Krohg.

Frode vokste opp i kunstnerkolonien Ekely på Edvard Munch sin tidligere eiendom i Oslo. Han bodde også mange år i oppveksten i Paris sammen med sine kunstnerforeldre og franske bestemor Lucy.

Frode arbeidet mange år som scenograf i norsk filmproduksjon. Han har hatt scenografien på femogtyve norske spillefilmer, blant annet  «Løperjenten», «Hockeyfeber», «Herman». I 1985 fikk Frode Amandaprisen for sin scenografi på spillefilmen «Blackout»

Frode ble ansatt i NRK som scenograf i 1991. I 1996 gikk han over til å ha regi på NRK TV-produksjoner. Han har siden 1998 vært produser-regi i NRK Nyheter med ansvar for nyhetssendinger, debatter, store direktesendinger. Frode har også kuratert en rekke utstillinger med sine forfedres kunst og har holdt kåserier om disse på blant annet Oslo Bymuseum, Lillehammer Kunstmuseum og Munchmuseet.

event-listing