VILLAENS HISTORIE

Villa Inkognito er plassert rett ved siden av Sommerro på Solli plass midt på Frogner, kun et steinkast fra Det kongelige slott og Slottsparken, en av hovedstadens første, store parker. Området har en rik historie, og villaen er intet unntak.

Navnet

Navnet på Villa Inkognito kommer opprinnelig fra Inkognitogata. P.H. Barclay, som kjøpte eiendommen i 1752, ga den navnet Incognito, som en hyllest til den fredfulle og mer anonyme stemningen han opplevde der, sammenlignet med de mer travle delene av byen.

ARKITEKTUREN

I 1870 startet arkitekten Thøger Binneballe arbeidet med å tegne en privat bolig for eiendommens nye eiere. Den ferdige villaen var, og er den dag i dag, en sjarmerende blanding av italiensk renessanse, italiensk villaarkitektur og klassisk gresk, og har også noen detaljer inspirert av tysk arkitektur. Legg merke til loggiaen i to etasjer over en karyatide - sistnevnte er en direkte kopi av statuen på Akropolis i Athen.

BYGGET

Villa Inkognito har tjent flere ulike formål opp gjennom årene. Villaen ble først omgjort til separate leiligheter, før den senere ble bygget om til kontorlokale da Oslo Lysverker kjøpte den i 1953. Senere har bygningen huset Algeries ambassade fra 1980, før den til slutt ble kjøpt opp av Sommerro.

INTERIØRDESIGN

De New York- og London-baserte interiørarkitektene GRECODECO er kjent for sitt forseggjorte, detaljerte og grundige design, og har utsmykket Villa Inkognito med en blanding av antikviteter, originale kunstverk, klassiske skandinaviske møbler og dekorative detaljer. De har hentet inspirasjon fra en rekke epoker, inkludert klassisk norsk, Art Nouveau, Arts & Crafts og en touch Japonisme, alt forankret i bygningens historie.